Menu

PROPOZYZJA JESIEŃ

        Patera jesienna 

         (cena   49  zł.  za osobę)

         ( cena zawiera 2 szt. mięsa na osobę oraz dodatki) 

        ( min. ilość osób przy  zamówieniu to 10 )

  • Wątróbka z jabłkami
  • Roladka schabowa z grzybami
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Pierś z kaczki ze śliwką wędzoną
  • Roladka z kurczaka nadziana morelą i porem
  • Sos figowy
  • Sos grzybowy
  • Dynia z ziemniakami z pieca
  • Mix sałat z pestkami dyni 

Swojski rosół na czterech rodzajach mięsa

                                                            

                                            8zł / osoba

Patera obiadowa I

do 7 osób (13 kawałków mięsa) - 350 zł
do 10 osób (19 kawałków mięsa) -  440zł
do 12 osób (23 kawałki mięsa) - 520zł

  • Rolada wieprzowa
  • Kotlet drobiowy w płatkach
  • Kotlet schabowy
  • Pieczeń wieprzowa
  • Udko z kurczaka
  • Kluski z sosem
  • Czerwona kapusta

Patera obiadowa II


do 10 osób ( 19 kawałków mięsa ) -480 zł
do 12 osób ( 23 kawałki mięsa ) - 560 zł

  • Rolada wołowa
  • Rolada wieprzowa
  • Kotlet schabowy po swojsku
  • Devolay
  • Udka z kaczki z nutą pomarańczy
  • Kluski białe
  • Kluski ciemne
  • Sos pieczeniowy
  • Buraczki
  • Czerwona kapusta

Patera obiadowa III

do 7 osób ( 13 kawałków mięsa )- 360zł.
do 10 osób ( 19 kawałków mięsa )- 480zł.
do 12 osób ( 23 kawałki mięsa )- 570 zł.

  • Rolada wołowa
  • Rolada wieprzowa
  • Pierś z kurczaka po parysku ( panierowana w jajku i w mące )
  • Schabowy po góralsku ( peklowany w zalewie chrzanowej )
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Kluski białe
  • Ziemniaki
  • Sos pieczeniowy
  • Sos pieczarkowy
  • Czerwona kapusta
  • Surówka wiosenna

 

Patera imprezowa kolacyjna I

do 7 osób (13 kawałków mięsa) - 350zł
do 10 osób (19 kawałków mięsa) - 420 zł
do 12 osób (23 kawałki mięsa) - 500 zł

  • Roladka z kurczaka ( faszerowana warzywami )
  • Kotlet drwala z cebulką ( wieprzowina siekana z przyprawami )
  • Devolay
  • Schab gordon blue ( faszerowany szynką i serem )
  • Eskalopka drobiowa ( kawałki kurczaka z warzywami w cieście naleśnikowym )
  • Pierś z grilla z mozarellą i pomidorem
  • Ziemniaki pieczone
  • Kapusta zasmażana
  • Surówka z białej kapusty

Patera kolacyjna II

do 7 osób (13 kawałków mięsa) - 350zł
do 10 osób (19 kawałków mięsa) - 440zł
do 12 osób (23 kawałki mięsa) - 520 zł

  • Kula  szefa ( pierś z pieczarkami porem i serem )
  • Schab po swojsku ( kotlet schabowy panierowany inaczej )
  • Stek z karczku
  • Sakiewka z brokułem i serem panierowana w płatkach kukurydzianych
  • Kotlet grama masala (pierś z kurczaka z papryką i serem camembert) 
  • Duszona pierś ze szpinakiem i serem feta
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Warzywa w sosie czosnkowym
  • Dufinki

Patera imprezowa kolacyjna III

do 7 osób (13 kawałków mięsa) - 350 zł
do 10 osób (19 kawałków mięsa) - 450 zł
do 12 osób (23 kawałki mięsa) - 530zł

  • Żeberka w sosie musztardowo-miodowym
  • Schab z pieczarkami
  • Pierś z bazylią i suszonymi pomidorami
  • Pałki z kurczaka diablo
  • Łódka drobiowa z serem szynką i śliwką suszoną
  • Wieprzowinka w curry
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Ziemniaczki pieczone
  • Surówka letnia
  • Brokuły z prażonymi migdałami

Patera chłopska


do 10 osób (19 kawałków mięsa) - 400zł
do 12 osób (23 kawałki mięsa) - 460zł

  • Golonko
  • Rolada furmańska( rolada z kapustą kiszoną )
  • Żeberka w sosie musztardowym
  • Schabowy
  • Krupniok śląski
  • Udko z kurczaka
  • Ziemniaczki pieczone
  • Kapusta zasmażana

Ciepłe kolacje

1szt ( porcja 300 ml.)- 18 zł

 

  • Bogracz
  • Gulasz po węgiersku
  • Bigos staropolski z suszonymi grzybami
  • Łazanki

 

                                Zimna płyta   50 zł./ osoba

Stwórz swój własny zestaw

Wybierz po trzy rodzaje przystawek do zestawu przekąskowego i mięsnego oraz dwie sałatki

minimalne zamówienie dla 5 osób

 

Propozycje do zestawu przekąskowego

( wybierz trzy rodzaje )

  • Tortilla  w dwóch smakach ( pasta , ser szynka )
  • Pieczarka faszerowana
  • Śliwka w boczku
  • Koreczki serowe
  • Kotleciki z cieierzycy
  • Koreczki śledziowe
  • Szaszłyki warzywne
  • Muszle nadziane ( szpinak ser lub pasta )
  • Pomidorki faszerwane
  • Jajka faszerowane
  • Slimaczki z ciasta francuskiego
  • Galaretka z kurczaka
  • Galaretka z szynki

 

           Propozycje do zestawu mięsnego

                                 ( wybierz trzy rodzaje )

 

  • Roladka z kurczaka tęczowa
  • Roladka z kurczaka z brokułem
  • Roladka z kurczaka ze szpinakiem
  • Pierś w omlecie
  • Kiełbaska w szlafroczku
  • Pieczeń rzymska
  • Kulki mięsne
  • Schab ze śliwką
  • Nagets
  • Wieprzowinka w chrzanie
  • Koreczki z kiełbasy podsuszanej
  • Rolada wieprzowa z frankfuterką

 

Sałatki  do zimnej płyty

( wybierz 2 rodzaje )

 

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka brokuł, kalafior
  • Sałatka makaronowa ( makaron chiński, papryka i ogórek konserwowy )
  • Sałatka ryżowa ( kurczak, ananas, orzech włoski)
  • Sałatka gyros ( makaron sos czosnkowy, kurczak, cebulka prażona )
  • Sałatka grecka ( ser feta, cebula czerwona, pomidor, ogórek, sos vinegret)
  • Sałatka szefa ( sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek, kukurydza, grzanki, sos vinegret)
  • Sałatka z pora
  • Sałatka z selera